Holebi’s en transgender personen vormen een risicogroep op het vlak van welzijn. Recent onderzoek van het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie toont aan dat respectievelijk 26,5% reeds één of meerdere suïcidepogingen in hun leven ondernam. 65,2% van de holebi’s en 80,3% van de transgender personen rapporteerde ooit in hun leven aan zelfmoord gedacht te hebben. Deze cijfers zijn in lijn met ander, internationaal onderzoek en zijn allerminst hallucinant te noemen. 

Wat zijn de specifieke risicofactoren bij de doelgroep? Welke beschermende factoren zijn er? Hoe kunnen wij als professional hiermee aan de slag? Doorheen de workshop gaan we samen met jullie actief aan de slag om een antwoord te formuleren op al deze vragen. Aan de hand van een korte introductie, tips en tricks oefen je belangrijke vaardigheden en sta je nog sterker in je schoenen als welzijnsmedewerker als het gaat om suïcidepreventie bij holebi’s, intersekse en transgender personen.

Duur: 2 uur
Aantal deelnemers: minimum 5 en maximum 20

Heb je graag meer informatie over deze vorming of wil je ze boeken? Contacteer ons dan via het onderstaande formulier en we helpen je graag verder.