Hey! Tof dat je hier bent!

Het hoogste doel van KLIQ en çavaria is om een wereld te creëren waarin iedereen zichzelf kan zijn. Daarom zetten we ons in voor het welzijn, de gelijke rechten en kansen van LGBTI+ personen. Het middenveld, het onderwijs, gezondheidsinstellingen en de werkvloer zijn allemaal domeinen waar we verandering in willen en ons dus extra op focussen.

Maar dat kunnen we natuurlijk niet alleen. Zowel KLIQ als çavaria worden ondersteund door een grote, diverse en geëngageerde vrijwilligerspoule. Ze dragen allemaal hun steentje bij op hun eigen manier, vanuit hun eigen talenten en met hun eigen expertises. Ook jij kan daar bij horen! Lees daarom snel verder. 

VRIJWILLIGERSWERK BIJ KLIQ

De vrijwilligers van KLIQ noemen we 'ambassadeurs'. Elk van hen draagt op unieke wijze bij aan de sensibilisering van onze maatschappij. Hun persoonlijke levenservaring, expertises en kennis zetten ze in om onze eigen LGBTI+ beweging en andere vrijwilligersorganisaties te versterken op inhoudelijk vlak.

We geloven er immers in dat een geïnformeerde beweging ook een meer inclusieve, solidaire en sterke beweging is.

 

WAT KAN JE DOEN?

Het werk dat een ambassadeur doet kent vele output-vormen. Meestal gaan ze de baan op om workshops te geven aan vrijwilligers en activisten, maar hun engagement kan ook bestaan uit het creëren van een video, spelvorm, infographic, tool, en zo veel meer. Elke ambassadeur doet dit rond de topics die hen het meest genegen liggen en aan de hand van hun eigen expertise.

 

regenboogvlag
Foto van een groep mensen

Heb jij goesting om jouw kennis en/of ervaringen in te zetten om onze beweging te versterken? Ook jij kan KLIQ ambassadeur worden! 

ONTWIKKEL JEZELF

KLIQ en çavaria werken rond heel wat verschillende thema's met meer dan 125 aangesloten verenigingen, verdeeld over het hele land. Iedereens talenten krijgen dus een plaatsje en je zal onvermijdelijk veel bijleren van anderen.

DEEL VAN EEN GEHEEL

Op exclusieve ambassadeursdagen leer je je mede-ambassadeurs kennen en volg je inspirerende workshops. Daarnaast organiseren we ook verwendagen voor alle vrijwilligers van çavaria zodat je een groot en divers netwerk kan uitbouwen.

MAAK LGBTI+ GESCHIEDENIS

Het is ons in het verleden al gelukt. Heroïsche verhalen als 'ik was erbij toen huwelijksgelijkheid werd ingevoerd' hoor je vaak. Maar laat die nostalgie je niet afschrikken. Er is nog veel te doen en er zijn nog veel verhalen te rapen.
GEÏNTERESSEERD?

Download hier dan snel onze vrijwilligersgids.

Deze gids beantwoordt al je praktische vragen over vrijwilligerswerk bij çavaria. 

Hoe ziet de organisatie eruit? Worden mijn onkosten vergoed? Welke andere vrijwilligersgroepen zijn er? Je vind het allemaal hier.

pdf Vrijwilligersgids (15.59 MB)

Leer onze ambassadeurs kennen