Word vormingsvrijwilliger!

Regelmatig trekken vrijwilligers namens KLIQ de wereld in om workshops, lezingen, panelgesprekken en getuigenissen te geven. 

Heb jij goesting om jouw kennis en/of ervaringen te delen met anderen? 

Je ontdekt op deze pagina alles over hoe jij je bij ons kan aansluiten. 

Wat doet een vormingsvrijwilliger?

We gaan samen met jou op zoek naar wat jou het beste ligt:

  • Over welke thema's praat jij graag?
  • Bij welke doelgroepen voel je je comfortabel?
  • Welke methodieken en formats geven jou voldoening?

Vervolgens ontvang je van ons een opleiding en coaching, zodat je helemaal klaar bent om zelfstandig op pad te gaan.

Wanneer KLIQ een vraag binnenkrijgt die past bij jouw profiel en engagement, contacteren we je. Jij hoeft je dus geen zorgen te maken over planning en organisatie. Die blijft in handen van KLIQ.

Voor wie is het?  

Iedereen met een stevige basiskennis over gender- en seksuele diversiteit en/of ervaringsdeskundigen, die goesting hebben om hun ervaring in te zetten voor educatieve doeleinden die de beweging versterken. 

2 KLIQ ambassadeurs geven een vorming op T-Day
Non-binary talks KLIQ

Rond welke thema’s werken we?

We werken samen met vormingsvrijwilligers voor twee grote doelen:

  • Sensibilisering over LGBTI+
  • Ondersteuning van onze eigen community

Je kan al onze bestaande vormingen hier bekijken.

Ken jij bijzonder veel over een thema dat volgens jou ook relevant is? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren. Dan bekijken we samen hoe we met jouw expertise aan de slag kunnen gaan.

The opportunities are endless! 

Wat krijg jij van ons?

Heb je nog wat vragen?
Geen probleem. Wij maken graag tijd voor een vrijblijvend gesprekje met jou.
PRAKTISCHE INFORMATIE OVER VRIJWILLIGERSWERK

Download hier de vrijwilligersgids.

pdf Vrijwilligersgids (15.59 MB)

Leer enkele van onze vormingsvrijwilligers kennen:

Foto Alex

"Ik ben Alex (die/hun). Als consulent integratie ben ik voortdurend bezig met verandering teweegbrengen in de maatschappij op vlak van gelijke kansen. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met denken, lezen, sportieve of creatieve sessies, maar voornamelijk denken. Als agender persoon blijft het een zoektocht om deze binaire wereld te navigeren en niet meteen in één bepaald hokje terecht te komen. Die zoektocht is moeilijk, maar ook ongelooflijk mooi, zeker als je mensen die je na aan het hart staan daarin ziet groeien."

jenna

"Ik ben Jenna (zij/haar), gebeten door politiek. Mijn passie is ook mijn beroep. De activiste mij vertrekt altijd vanuit onze eigen verhalen, wij zijn mens. Ik getuig vaak over mijn leven als trans vrouw, over mijn transitie, mijn seksualiteit en hoe schoon het leven kan zijn."

ambassadeur Kevin (die/hun)

"Ik ben Kevin (die/hun), een ware holist. Mijn interesse zijn zeer breed van sociaal werk, politiek, communicatie, sociale psychologie alsook vrijwilligerswerk. Ik ben momenteel student sociaal werk, met de bedoeling ondersteuning te kunnen geven aan een brede doelgroep. Ik geloof zeer sterk in een beleid die intersectionalisme zo goed mogelijk kan omvatten. Zelf geef ik vormingen over heel wat thema's gaande van LGBTQ tot stigma. Mijn ervaringsdeskundigheid in welzijn en identiteit hebben me al veel kansen gegeven om podcasten uit te werken."