Onbewuste vooroordelen, we hebben ze allemaal. Onze hersenen gebruiken ze om gemakkelijker en vlotter in interactie te gaan met de wereld om ons heen. Jammer genoeg kunnen deze vooroordelen er ook voor zorgen dat bepaalde mensen een verschillende behandeling krijgen in vergelijkbare situaties. Hierdoor krijgen bepaalde sociale groepen meer of minder kansen dan andere. Denk maar aan het beeld dat we van iemand hebben tijdens een rekruteringsproces, hoe we iemand aanspreken op de werkvloer, de manier waarop we toiletten indelen...

Welke onbewuste vooroordelen hebben we tegenover LGBTI+-personen? Welke invloed kunnen ze hebben? Hoe kunnen we vooroordelen bij onszelf en bij anderen herkennen? Hoe spelen we hier op de werkvloer op in? Doorheen de workshop gaan wij samen met jullie actief aan de slag om een antwoord te formuleren op al deze vragen. Jullie vertrekken naar huis met een rugzak vol met de eerste tips en tricks om met onbewuste vooroordelen op de werkvloer aan de slag te gaan.

Duur: 3 uur
Aantal deelnemers: minimum 5 en maximum 20

Heb je graag meer informatie over deze vorming of wil je ze boeken? Contacteer ons dan via het onderstaande formulier en we helpen je graag verder.