Mensen zijn communicatieve wezens. We communiceren niet enkel via de geschreven en gesproken taal, maar ook via afbeeldingen, lichaamshoudingen... Via communicatie geven we onze interpretatie van de wereld door aan anderen. Op die manier is het mogelijk om erkenning te geven aan diverse identiteitsaspecten zoals genderidentiteit, seksuele aantrekking, romantische aantrekking... Maar kunnen we ook mensen beschermen tegen uitsluiting.

Wat is genderinclusieve en -neutrale communicatie? Hoe kunnen we dit binnen onze organisatie toepassen? Wat zijn belangrijke aandachtspunten? Wat zijn eventuele valkuilen? Doorheen de workshop gaan we samen met jullie aan de slag om een antwoord te formuleren op al deze vragen. We doen dit aan de hand van relevante, concrete voorbeelden en good practices vanuit het werkveld. Zo vertrekt ieder van jullie naar huis met een rugzak vol met tips en tricks om meer en beter genderinclusief en -neutraal te communiceren.

Duur: 2 uur
Aantal deelnemers: minimum 5 en maximum 20

Heb je graag meer informatie over deze vorming of wil je ze boeken? Contacteer ons dan via het onderstaande formulier en we helpen je graag verder.