Waarover gaat deze vorming?

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: ongewenst gedrag op straat, in de bus, tijdens een avondje uit... En hoewel we allemaal wel eens getuige zijn van dergelijke situaties, blijft het vaak lastig om te weten hoe je het beste kunt reageren. Het kan een gevoel van machteloosheid met zich meebrengen. Veel mensen bevinden zich in dezelfde situatie, waarbij ze zich afvragen wat de beste aanpak is. 

Of je nu nog nooit een omstaanderstraining volgde, of als LGBTI+ persoon specifieke inzichten zoekt, deze training biedt een unieke invalshoek die vertrekt vanuit de queer gemeenschap.  

Tijdens de training zullen we dieper ingaan op verschillende aspecten. Hoe kun je effectief reageren op homo- en transfobie? Wat zijn de beste manieren om te reageren op micro-agressies? En nog belangrijker, hoe kun je ingrijpen wanneer ongewenst gedrag zich voordoet binnen je eigen vriendengroep of vereniging? 
Deze training biedt een veilige ruimte om te leren, te delen en te groeien. We moedigen open discussies aan en bieden praktische handvatten die je in het dagelijks leven kunt toepassen. Geen enkel onderwerp blijft onbesproken! 

Praktische informatie:

Duur

Bespreekbaar (meestal 2 à 3 uur)

Max. aantal deelnemers

Bespreekbaar (meestal max 20)