De mens als soort is heel divers op verschillende vlakken van identiteit. Denk maar aan geslacht, seksuele en romantische aantrekking, etniciteit, leeftijd, gezondheidstoestand, bezittingen… Sommige groepen zijn door het hebben van deze specifieke identiteitsaspecten kwetsbaarder dan anderen en dat heeft vaak te maken met het hebben of het ontbreken van de hieraan verbonden privileges. 

Wat zijn privileges? Wat zijn de effecten van het hebben of het ontbreken ervan? Welke identiteitsaspecten zijn er allemaal? Hoe verhouden ze zich tegenover elkaar? Doorheen de workshop gaan we samen met jullie aan de slag om een antwoord te formuleren op al deze vragen We doen dit aan de hand van verschillende, vooropgestelde levensverhalen. We zetten stappen vooruit en achteruit om de weg visueel duidelijk te maken, maar we blijven ook soms stilstaan bij de situatie binnen jouw sector. Zo vertrekken  jullie naar huis met een kader dat sociale ongelijkheid binnen jouw sector kan verduidelijken.

Duur: 2 uur
Aantal deelnemers: minimum 10 en maximum 20

Heb je graag meer informatie over deze vorming of wil je ze boeken? Contacteer ons dan via het onderstaande formulier en we helpen je graag verder.