Deze training is bedoeld voor professionals werkzaam in het onderwijsveld. 

Tijdens deze interactieve training leer je allereerst de basis over SOGIESC, gender en seksuele diversiteit en discriminatie. Daarna gaan we dieper in op het domein onderwijs. 

Aan de hand van jouw verwachtingen en jouw bekommernissen omtrent het LGBTI+ thema in het onderwijs wordt er in een veilige omgeving gepraat, gediscussieerd en lesgegeven over (bijna) alles wat met LGBTI te maken heeft binnen een onderwijscontext. 

Je geraakt wegwijs in het doolhof van afkortingen. Met behulp van de genderkoek word je expert in gender- en seksuele diversiteit. Enkele cijfergegevens doen je nadenken over de situatie op jouw school. Samen met de andere deelnemers ga je op zoek naar jouw scenario om homofobie de wereld uit te helpen. Soms word je in deze workshop ook wel met de neus op de feiten gedrukt, onder andere via de interactieve privilege walk. Als afsluiter wordt er stilgestaan bij de verschillende stappen die je als school kan zetten om als schoolteam te werken aan een inclusieve leer- en leefomgeving voor jouw leerlingen/studenten. 

Naast een training zal je ook een tweetal hand-outs ontvangen, met een woordenlijst en een overzicht van hulpverleners. 

Duur: 3 uur
Aantal deelnemers:

minimum 5 en maximum 30

Heb je graag meer informatie over deze vorming of wil je ze boeken? Contacteer ons dan via het onderstaande formulier en we helpen je graag verder.