De LGBTI+ gemeenschap heeft samen met Europese en Belgische beleidsmakers al heel wat werk verricht omtrent haatmisdrijven en -boodschappen tegenover holebi’s, transgender en intersekse personen. Toch wordt de impact van deze vorm van misdrijven nog vaak onderschat. Ze worden door de doelgroep vaak niet erkend of aangegeven. Slachtoffers geven aan dat ze geen vertrouwen hebben dat de politie een gevolg gaat geven aan hun klacht, dat ze schrik hebben voor de reactie van de politie of omdat ze het misdrijf dan herbeleven. 

Wat is de psychologische impact van een haatmisdrijf en -boodschap op de doelgroep? Hoe kunnen we slachtoffers ondersteunen in de rapportering van dergelijke gebeurtenissen? Bij welke instanties kunnen wij en slachtoffers terecht voor extra begeleiding? Doorheen de vorming gaan we samen met jullie actief aan de slag om een antwoord te formuleren op al deze vragen. Zo vertrekt ieder van jullie naar huis met een rugzak vol met de eerste tips en tricks om onderrapportage tegen te gaan.

Duur: 2 uur
Aantal deelnemers: minimum 5 en maximum 20

Heb je graag meer informatie over deze vorming of wil je ze boeken? Contacteer ons dan via het onderstaande formulier en we helpen je graag verder.