Onbewuste vooroordelen, we hebben ze allemaal. Onze hersenen gebruiken ze om gemakkelijker en vlotter in interactie te gaan met de wereld om ons heen. Jammer genoeg kunnen deze vooroordelen er ook voor zorgen dat bepaalde mensen een verschillende behandeling krijgen in vergelijkbare situaties. Hierdoor krijgen bepaalde sociale groepen meer of minder kansen dan andere. Denk maar aan discriminatie praktijken binnen de woningmarkt, hoe we sanitaire voorzieningen indelen, de aanspreekvormen die we binnen registratieformulieren gebruiken… 

Welke onbewuste vooroordelen hebben we tegenover LGBTI+ personen? Welke invloed kunnen ze hebben? Hoe kunnen we vooroordelen bij onszelf en bij anderen herkennen? Hoe spelen we hier binnen een lokaal beleid op in? Doorheen deze workshop gaan wij samen met jullie actief aan de slag om een antwoord te formuleren op al deze vragen. Zo vertrekt ieder van jullie naar huis met een rugzak vol met de eerste tips en tricks om met onbewuste vooroordelen binnen het lokaal beleid aan de slag te gaan.

Duur: 3 uur
Aantal deelnemers: minimum 5 en maximum 20

Heb je graag meer informatie over deze vorming of wil je ze boeken? Contacteer ons dan via het onderstaande formulier en we helpen je graag verder.