Word KLIQ ambassadeur

Foto van een groep mensen

Word KLIQ ambassadeur

KLIQ wordt ondersteund door een geëngageerde vrijwilligersgroep. Zij zetten met een brandend enthousiasme hun diverse kennis en ervaringen in om diverse maatschappelijke actoren te sensibiliseren. We noemen hen: de KLIQ Ambassadeurs

Elke KLIQ Ambassadeur engageert zich om educatief werk te doen rondom een eigen gekozen thema aan de hand van hun eigen expertise. Dit bestaat meestal uit het geven van vormingen of getuigenissen, maar kan verschillende output-vormen hebben, zoals een video, e-learning, een workshop, spelvorm, infographic, en zo veel meer.

Heb jij goesting om jouw kennis en/of ervaringen in te zetten om onze beweging te versterken? Ook jij kan KLIQ ambassadeur worden! 

Je ontdekt op deze pagina alles over hoe jij je bij ons kan aansluiten. 

WAT DOET KLIQ?

KLIQ is het vormings- en begeleidingscentrum van çavaria. Onze missie bestaat uit het begeleiden van allerlei organisaties die willen inzetten op LGBTI+ inclusie. Onze trainers doorkruisen het hele land om leerkrachten te helpen SOGIESC bespreekbaar te maken in de klas, werknemers te ondersteunen om een regenboog-netwerk op te starten, verenigingen te helpen met genderinclusief taalgebruik en nog veel meer.

Onze ambassadeurs versterken ons door ook onze eigen LGBTI+ achterban en diverse vrijwilligersorganisaties te sensibiliseren en te informeren.

Want een meer geïnformeerde beweging is ook een meer inclusieve, solidaire en sterke beweging.   

Wat doet een KLIQ Ambassadeur? 

Een KLIQ Ambassadeur engageert zich om educatief werk te doen rondom een eigen gekozen thema aan de hand van eigen expertise en talenten. Dit kan bestaan uit het geven van vormingen of getuigenissen, maar kan ook andere output-vormen hebben, zoals een video, een e-learning, een workshop, een spelvorm, een infographic, en nog zoveel meer.

Wie kan KLIQ Ambassadeur worden?  

Iedereen met een goede inhoudelijke kennis over één of meerdere thema’s onder de SOGIESC-waaier en/of ervaringsdeskundigen, die goesting hebben om hun ervaring in te zetten voor educatieve doeleinden die de beweging versterken. 

2 KLIQ ambassadeurs geven een vorming op T-Day

WAT KRIJG JIJ VAN KLIQ?

Rond welke thema’s WERKEN WE?

Onze ambassadeurswerking werkt voornamelijk 'voor en door de LGBTI+ gemeenschap' en voor vrijwilligersorganisaties. Daarom focussen we ons op twee grote doelen:

  • Sensibilisering omtrent diverse aspecten van SOGIESC (seksuele oriëntatie, genderidentiteit, -expressie en seksekenmerken)

  • Ondersteuning en versterking van de LGBTI+ gemeenschap (individueel en groepswelzijn, intersectioneel organiseren, uitbouwen van vaardigheden, etc.)

Ken jij bijzonder veel over een thema dat volgens jou ook relevant is? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren. Dan bekijken we samen hoe we met jouw expertise aan de slag kunnen gaan. The opportunities are endless! 

Bekijk hieronder alvast onze bestaande vormingsmodules. En wie weet komt daar binnenkort eentje van jou bij!

IK WIL STARTEN!

Vul op deze pagina het intake-formulier.

Zodra je kandidatuur verwerkt is, word je uitgenodigd op een eerste kennismakingsgesprek. Hier bekijken we waar jouw interesses liggen, wat jouw verwachtingen zijn en hoe we jouw engagement eventueel verder vorm kunnen geven. 

Na het kennismakingsgesprek, biedt KLIQ begeleiding op twee vlakken. 

  1. Inhoudelijke ondersteuning: We definiëren je engagement en bekijken waar je graag extra hulp bij krijgt. Denk aan bijscholing, logistieke ondersteuning, een helpende hand bij de praktische uitvoering, enzovoort.  

  1. Coaching: Alvorens je alleen op pad gaat, doorloop je je eerste vormingen samen met een KLIQ Trainer, die je zal bijstaan waar nodig. Voor ambassadeurs met een structureel engagement volgen er hierna regelmatige coachingsgesprekken. Zo blijf je groeien als vrijwilliger en houden we de kwaliteit van ons werk hoog.

Ik heb nog wat vragen. Bij wie kan ik terecht? 

Je kan KLIQ bereiken via het algemene mailadres: [email protected] 

Of je kan de KLIQ Trainers persoonlijk aanspreken via mail of telefoon: